top of page

Τέλος στις ποινές φυλάκισης για χρέη στην εφορία εως 50.000 Ευρώ και για χρέη προς τον ΟΑΕΕ και τον


Παρελθόν αποτελούν οι ποινικές διώξεις και οι φυλακίσεις για χρέη προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ, ενώ όποια μέτρα έχουν ληφθεί αναστέλλονται. Ταυτόχρονα αποδεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί που είχαν κατασχεθεί, για να διευκολυνθεί η ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΛ. 1109/20-5-2015) αποποινικοποιείται η μη καταβολή χρεών για συνολικά ποσά μικρότερα των 50.000 ευρώ, ενώ αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για μη καταβολή συνολικών ποσών κάτω των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, και δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους, αυτή διακόπτεται

Επιπλέον με την ψήφιση του Ν4321/2015, άρθρο 30, καταργήθηκε η διάταξη με βάση την οποία αυτός που όφειλε τις δικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ καταδικαζόταν σε ποινή φυλάκισης. Με απλά λόγια. Σε όποιον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και βρίσκεται σε εξέλιξη πχ έχει πάρει αναβολή προς εξόφληση ή προς ρύθμιση ή έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό και έχει κάνει έφεση και είναι σε αναμονή, Απαλάσσεται καθώς η υπόθεση παει στο αρχείο λόγω του νέου νόμου.

Δείτε εδώ την ΠΟΛ 1109/20-5-2015


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
bottom of page